Blogs

Ιστολόγιο

Τα πιο δημοφιλή αθλήματα της Ελλάδας

 

Τις τελευταίες δεκαετίες, η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε διάφορα αθλήματα και το ποδόσφαιρο έχει υποστεί μια γρήγορη μετάβαση, με την ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να κατακτά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου UEFA 2004. Πολλοί Έλληνες αθλητές είχαν τρομερές επιτυχίες και κέρδισαν παγκόσμιους και ολυμπιακούς τίτλους σε διάφορα αθλήματα, όπως μπάσκετ, πάλη, υδατοσφαίριση, στίβο και άρση βαρών, με πολλούς από αυτούς να γίνονται διεθνή αστέρια στα αντίστοιχα αθλήματα.

Η επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα οδήγησε στην ανάπτυξη πολλών αθλημάτων και στην κατασκευή πολυάριθμων αθλητικών χώρων παγκόσμιας κλάσης σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Αθήνα. Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των Intercalated Games, οι Έλληνες αγωνιζόμενοι κέρδισαν 146 μετάλλια για την Ελλάδα σε 15 διαφορετικά ολυμπιακά αθλήματα, καθιστώντας την Ελλάδα ένα από τα κορυφαία έθνη στον κόσμο όσον αφορά τις αναφορές κατά κεφαλήν. Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, μπορείτε να περιμένετε ο αθλητισμός να παραμείνει μια σημαντική πτυχή του ελληνικού πολιτισμού. Ας δούμε τι προβλήθηκε στους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες, σε ποια αθλήματα συμμετέχουν οι σημερινοί Έλληνες και σε ποια διαπρέπουν σε αυτό.

Αυτή η χώρα της Νότιας Ευρώπης είναι παθιασμένη με το ποδόσφαιρο. Η εθνική της ομάδα είχε αναδειχθεί σταδιακά στη διεθνή σκηνή, ξεκινώντας με τη νίκη της έκπληξη επί της Πορτογαλίας στο UEFA Euro 2004, όταν ο Άγγελος Χαριστέας σημείωσε το μοναδικό της γκολ. Αυτό θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του διεθνούς ποδοσφαίρου. Η Ελλάδα θεωρείται επίσης ως μια δύναμη του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της FIBA ​​και θεωρούνται ως η τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Από το 2006, η ελληνική εθνική ομάδα μπάσκετ κατακτά τακτικά το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIBA, ενώ έχει κερδίσει επίσης το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ από το 2009. Κέρδισε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (1987 και 2005), καθώς και δύο άλλα μετάλλια το 1989 (ασημένιο ) και 1949 (χάλκινο) (χάλκινο). Η Ελλάδα είναι ένα από τα τέσσερα μόλις έθνη που έχουν συμμετάσχει σε κάθε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από την έναρξη των αγώνων το 1896. Παρά την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για το μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του 1980 με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, έστειλαν αθλητές στη Μόσχα.

Εδώ περιλαμβάνονται αθλήματα, αθλητικές εκδηλώσεις και αθλητές που σχετίζονται με την Ελλάδα.

Ποδόσφαιρο: Οι Έλληνες απολαμβάνουν να παίζουν ποδόσφαιρο και παρόλο που δεν είναι από τους καλύτερους, ενθουσίασαν (ή μάλλον συγκλόνισαν;) τους πάντες με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου UEFA Euro 2000.

Μπάσκετ: Το μπάσκετ είναι σχεδόν εξίσου δημοφιλές με το ποδόσφαιρο και η Ελλάδα είναι δυνατός παίκτης σε αυτό το άθλημα. Τουλάχιστον, οι ελληνικές ομάδες μπάσκετ φαίνεται να έχουν πιο σταθερή επιτυχία από τις ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου.

Στίβος: Ο στίβος είναι ένα δημοφιλές άθλημα μεταξύ των Ελλήνων για χιλιάδες χρόνια, ενώ ήταν επίσης μέρος των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Έλληνες αθλητές αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μια δύναμη στον στίβο στους σημερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Υδατοσφαίριση: Σε διεθνείς διοργανώσεις η Ελλάδα διακρίνεται ως χώρα στο ομαδικό άθλημα της υδατοσφαίρισης. Είτε άνδρες είτε γυναίκες, οι Έλληνες παίκτες είναι ισχυροί και αξιοσέβαστοι και οι ελληνικές ομάδες έχουν διαπρέψει σε ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις.

Το βόλεϊ είναι μια άλλη δημοφιλής δραστηριότητα στην Ελλάδα. Ενώ οι ελληνικές ομάδες μπορεί να μην είναι από τις καλύτερες της Ευρώπης, σίγουρα κρατούν τα δικά τους και αποδίδουν αξιοθαύμαστα στις διοργανώσεις.

Κολύμβηση: Οι Έλληνες κολυμβητές έχουν σημειώσει πολλές επιτυχίες σε πολλούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες και η κολύμβηση είναι ένα δημοφιλές άθλημα υγείας και αναψυχής στην Ελλάδα. Πολλά άτομα κολυμπούν αλλά δεν το θεωρούν αστείο.

Άρση Βαρών: Για πολύ καιρό η άρση βαρών ήταν μέρος της ελληνικής κουλτούρας, ενώ συμπεριλήφθηκε ακόμη και στους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτό είναι το ατομικό άθλημα στο οποίο διέπρεψαν οι Έλληνες.

Η πάλη είναι μια άλλη δημοφιλής δραστηριότητα στην Ελλάδα και οι Έλληνες είναι αρκετά επιτυχημένοι σε αυτό το άθλημα σε διεθνές επίπεδο (π.χ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες). Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η πάλη ξεκίνησε από την Ελλάδα. Για πολλούς Έλληνες, η πάλη δεν ήταν απλώς ένα άθλημα αλλά και μια αναγκαιότητα, καθώς χρειάζονταν πολεμιστές για να μάθουν πώς να παλεύουν με επιτυχία.

Ιστιοπλοΐα και Κωπηλασία: Η Ελλάδα έχει πολλή θάλασσα γύρω της και πολλά νησιά. Δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι η ιστιοπλοΐα (και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες) είναι πολύ δημοφιλείς. Από την άλλη, η κωπηλασία και η ιστιοπλοΐα δεν είναι μόνο δημοφιλή, αλλά είναι και αθλήματα που έχουν φέρει στην Ελλάδα πολλές επιτυχίες. Η Ελλάδα έχει κερδίσει τα περισσότερα ΧΡΥΣΑ μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Χάντμπολ: Ένα άλλο εξαιρετικά δημοφιλές ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα είναι το χάντμπολ. Από την άλλη, οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν ακόμη αγωνιστεί σε αυτό το άθλημα τακτικά.

Στην αρχαία Ελλάδα ποιο ήταν το πιο δημοφιλές άθλημα;

 

Οι αρχαίοι Έλληνες συνεισέφεραν σημαντικά στον κόσμο σε διάφορους τομείς. Οι Έλληνες ήταν γνωστοί για τα επιτεύγματά τους στη φιλοσοφία, τα μαθηματικά, την αστρονομία, τη λογοτεχνία, το θέατρο, την αρχιτεκτονική και τη γλυπτική, για να αναφέρουμε μερικά.

Οι πιο εξέχουσες πτυχές της αρχαίας Ελλάδας περιλαμβάνουν την αρχαία δημοκρατία και τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας ήταν ένα αθλητικό γεγονός στο οποίο οι αθλητές αγωνίζονταν σε δημοφιλή αθλήματα στην Ελλάδα εκείνη την εποχή. Εκατοντάδες νέα αθλήματα έχουν προστεθεί στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το τρέξιμο ήταν το πιο δημοφιλές άθλημα στην αρχαία Ελλάδα. Ο αγώνας ποδιών σταδίου ήταν ο πιο διαδεδομένος με διαδρομή μήκους 600 ποδιών (περίπου 200 μέτρων). Άλλοι αγώνες περιελάμβαναν τον διάλογο, μήκους 1312 ποδιών (400 μέτρα) και τον, που ήταν μεγαλύτερος. Ένα άλλο άθλημα δημοφιλές στην Ελλάδα ήταν τα άλματα. Οι αθλητές στο άθλημα του άλματος έφεραν βάρη μέχρι να πηδήξουν και μετά τα πετούσαν προς τα πίσω για να δημιουργήσουν ορμή προς τα εμπρός. Το παλιό άθλημα του άλματος είναι γνωστό ως το άλμα εις μήκος στην τρέχουσα εποχή.

Οι Έλληνες άντρες συνήθιζαν να αθλούνται γυμνοί, αλλά έδεναν τα χέρια τους με ιμάντες κατά τη διάρκεια των αγώνων πυγμαχίας. Ένα άλλο δημοφιλές ελληνικό άθλημα ήταν το πένταθλο, το οποίο αποτελούνταν από πέντε αγώνες. Το αρχαίο πένταθλο, όπως και το σύγχρονο αντίστοιχο του, αποτελούνταν από πέντε αθλήματα. Οι πέντε αγώνες στο αρχαίο πένταθλο ήταν το άλμα εις μήκος, η δισκοβολία, ο ακοντισμός, μια σειρά αγώνων κοντών ποδιών και η πάλη. Ένα μαχητικό άθλημα που συνδυάζει τακτική πάλης και πυγμαχίας, το Παγκράτιο ήταν ένα άλλο αρχαίο ελληνικό άθλημα. Το Παγκράτιο έχει τη φήμη ότι είναι βίαιο. Τα ιππικά αθλήματα όπως οι αρματοδρομίες και οι ιπποδρομίες ήταν δημοφιλή στους πλούσιους Έλληνες. Αυτά ήταν τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα.

Με τι αθλήματα ασχολούνταν οι αρχαίοι Έλληνες;

Ο αθλητισμός ήταν δημοφιλής στην αρχαία Ελλάδα. Τα παρακολουθούσα και συμμετείχα σε αυτά. Οι Έλληνες ήταν μεγάλοι στο να παραμένουν σε φόρμα και να τρώνε καλά. Οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να προπονηθούν και να κοινωνικοποιηθούν στα τεράστια δημόσια γυμνάσια της αρχαίας Ελλάδας. Κάθε μέρα, αγόρια και άνδρες συμμετείχαν σε αθλήματα ως αναψυχή. Τα σημάδια θεωρήθηκε επίσης ότι ήταν χρήσιμη προετοιμασία για συγκρούσεις.

Οι Έλληνες άντρες συνήθιζαν να αθλούνται γυμνοί, αλλά έδεναν τα χέρια τους με ιμάντες κατά τη διάρκεια των αγώνων πυγμαχίας. Ένα άλλο δημοφιλές ελληνικό άθλημα ήταν το πένταθλο, το οποίο αποτελούνταν από πέντε αγώνες. Το αρχαίο πένταθλο, όπως και το σύγχρονο αντίστοιχο του, αποτελούνταν από πέντε αθλήματα. Οι πέντε αγώνες στο αρχαίο πένταθλο ήταν το άλμα εις μήκος, η δισκοβολία, ο ακοντισμός, μια σειρά αγώνων κοντών ποδιών και η πάλη. Ένα μαχητικό άθλημα που συνδυάζει τακτική πάλης και πυγμαχίας, το Παγκράτιο ήταν ένα άλλο αρχαίο ελληνικό άθλημα. Το Παγκράτιο έχει τη φήμη ότι είναι βίαιο. Τα ιππικά αθλήματα όπως οι αρματοδρομίες και οι ιπποδρομίες ήταν δημοφιλή στους πλούσιους Έλληνες. Αυτά ήταν τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα.

Με τι αθλήματα ασχολούνταν οι αρχαίοι Έλληνες;

Τα αθλήματα ήταν δημοφιλή στην αρχαία Ελλάδα, τα οποία παρακολουθούσαν και συμμετείχαν. Οι Έλληνες ήταν μεγάλοι στο να παραμένουν σε φόρμα και να τρώνε καλά. Οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να προπονηθούν και να κοινωνικοποιηθούν στα τεράστια δημόσια γυμνάσια της αρχαίας Ελλάδας. Κάθε μέρα, αγόρια και άνδρες συμμετείχαν σε αθλήματα ως αναψυχή. Ο αθλητισμός θεωρήθηκε επίσης ότι είναι χρήσιμη προετοιμασία για συγκρούσεις.

Ποιος ήταν ο πρώτος που επινόησε τον ελληνικό αθλητισμό;

Τα ελληνικά στρατεύματα φημίζονταν για τη δύναμή τους και τις πολεμικές τους ικανότητες και η ενεργός συμμετοχή τους στον στίβο ήταν ένα από τα στοιχεία που συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο αθλητισμός ήταν μέρος της καθημερινής ζωής στην αρχαία Ελλάδα, και οι άνδρες ασκούνταν και κοινωνικοποιούνταν σε δημόσια γυμνάσια στις περισσότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις.

Αρχικά, οι αθλητικές δραστηριότητες των θεατών συνδέονταν με μνημόσυνα για νεκρούς ήρωες. Από την άλλη, οι Έλληνες ήταν τόσο παθιασμένοι με τον αθλητισμό που δημιούργησαν τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέρεται να έγιναν ως θρησκευτική γιορτή στη μνήμη του Έλληνα θεού Δία. Ο Δίας είναι ο Έλληνας θεός του ουρανού που λειτουργεί και ως διοικητής όλων των άλλων θεών. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Έλληνας θεός Ηρακλής, γιος του Δία, καθιέρωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να τιμήσει τον πατέρα του. Οι αρχαίοι Έλληνες πιστεύεται ότι επινόησαν και ασκούσαν το μεγαλύτερο μέρος του αθλητικού μέρους των παλαιών Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην Ελλάδα επινοήθηκαν και άλλοι Πανελλήνιοι Αγώνες, που γίνονταν σε διάφορες πόλεις για να γιορτάσουν διαφορετικούς θεούς. Πυθικοί αγώνες, που περιλάμβαναν αγώνες θεάτρου και τραγουδιού, γίνονταν προς τιμή του Απόλλωνα στους Δελφούς. Ο Ποσειδώνας τιμήθηκε με τους Ισθμιακούς αγώνες και ο Δίας με τους Νεμεϊκούς αγώνες. Στην αρχαία Ολυμπία γινόταν ειδικό αθλητικό τουρνουά για ανύπαντρες γυναίκες προς τιμήν της θεάς Ήρας. Όλα αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν κάθε δύο ή τέσσερα χρόνια.

Ολυμπιακά αθλήματα από το παρελθόν

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ευσεβείς πιστοί και έκαναν διάφορες θρησκευτικές τελετές και γιορτές προς τιμήν πολλών Ελλήνων θεών και θεών. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί ναοί αφιερωμένοι στους θεούς.

Το πανηγύρι του Δία γινόταν στην Ολυμπία, παραθαλάσσια πόλη της νότιας Ελλάδας, κάθε τέσσερα χρόνια. Η Ολυμπία έχει επίσης έναν ναό του Δία με ένα τεράστιο άγαλμα του Έλληνα θεού, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Ο Δίας απεικονίζεται να κάθεται σε έναν μεγαλοπρεπή θρόνο επενδυμένο με όμορφες πέτρες στο ογκώδες άγαλμα. Πίσω από το ναό του Δία και της Ήρας στεκόταν παλιότερα ένα ιερό δέντρο. Οι αρχαίοι Ελληνικοί Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν μια από τις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της γιορτής του Διός. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν μια από τις δύο πιο σημαντικές τελετές της αρχαίας Ελλάδας. Η άλλη ήταν μια θρησκευτική γιορτή γνωστή ως τα Ελευσίνια Μυστήρια, γνωστή για τη μυστικότητά της. Το 776 π.Χ., πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ολυμπία για να τιμήσουν τον Δία. Ο Όλυμπος ήταν η έμπνευση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επειδή οι Έλληνες πίστευαν ότι στον Όλυμπο κατοικούσαν θεοί, οι αγώνες ονομάζονταν μετά από αυτό. Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν λιγότερα γεγονότα από τους σημερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πεζός αγώνας σταδίου ήταν η μόνη διοργάνωση που διεξήχθη κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 αγώνων. Η κλίμακα των αρχαίων ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων μεγάλωνε διαχρονικά.

Έχουμε δημιουργήσει προσεκτικά μια ποικιλία από ενδιαφέρουσες πληροφορίες φιλικές προς την οικογένεια για να εκτιμήσουν όλοι εδώ στο Kidadl! Αν σας άρεσαν οι πληροφορίες για τα αρχαία ελληνικά αθλήματα, μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης στοιχεία για παλιά ελληνικά τρόφιμα ή γεγονότα για αρχαιοελληνικούς ναούς.

 

Στην Ελλάδα ο αθλητισμός είναι πολύ δημοφιλής.

 

Η Ελλάδα έχει μια πλούσια και ένδοξη αθλητική κληρονομιά ως γενέτειρα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτή η χώρα της Νότιας Ευρώπης είναι παθιασμένη με το ποδόσφαιρο. Η εθνική της ομάδα είχε αναδειχθεί σταδιακά στη διεθνή σκηνή, ξεκινώντας με τη νίκη της έκπληξη επί της Πορτογαλίας στο UEFA Euro 2004, όταν ο Άγγελος Χαριστέας σημείωσε το μοναδικό της γκολ. Αυτό θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Η Ελλάδα θεωρείται επίσης ως η δύναμη του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της FIBA ​​και θεωρούνται ως η τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Από το 2006, η ελληνική εθνική ομάδα μπάσκετ κατακτά τακτικά το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIBA, ενώ έχει κερδίσει επίσης το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ από το 2009. Κέρδισε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (1987 και 2005), καθώς και δύο άλλα μετάλλια το 1989 (ασημένιο ) και 1949 (χάλκινο) (χάλκινο).

Η Ελλάδα είναι ένα από τα τέσσερα μόλις έθνη που έχουν συμμετάσχει σε κάθε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από την έναρξη των αγώνων το 1896. Παρά την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για το μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του 1980 με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, έστειλαν αθλητές στη Μόσχα.

Εδώ περιλαμβάνονται αθλήματα, αθλητικές εκδηλώσεις και αθλητές που σχετίζονται με την Ελλάδα.

Αθλητισμός σε κάθε χώρα

Ο αθλητισμός παίζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο. Ορισμένες χώρες έχουν τα εθνικά τους αθλήματα που παίζονται μόνο στη χώρα τους, ενώ άλλες παίζονται σχεδόν σε κάθε χώρα.

 • Μπορείτε να μάθετε για τα διάφορα αθλήματα και αθλητές από όλο τον κόσμο.
 • Υπάρχει μια λίστα χωρών που παρέχει πληροφορίες για αθλήματα, εκδηλώσεις και αθλητές.
 • Οι κορυφαίες λίστες με τα μεγαλύτερα και καλύτερα (και πιο μικροσκοπικά και χειρότερα!) στο άθλημα παγκοσμίως.
 • Από το 1800, βασικά γεγονότα στον κόσμο του αθλητισμού έχουν καταγραφεί στο World Sports Timeline.
 • Δείτε τη λίστα με τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και άλλα σημαντικά γεγονότα που φέρνουν κοντά τις χώρες του κόσμου.

Τα πιο δημοφιλή αθλήματα της Ελλάδας

Το ποδόσφαιρο (ποδόσφαιρο), ο στίβος, το μπάσκετ, η υδατοσφαίριση, η άρση βαρών, η πάλη και το βόλεϊ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως.

Ελληνικά Αθλητικά Επιτεύγματα

 • Πρωταθλητές Ευρώπης στο μπάσκετ το 1987 και το
 • 2005 Euro UEFA

Ολυμπιονίκες της Ελλάδας

 • Πλυντήριο, Δημήτριος (γυμναστική)
 • Ο Πύρρος Δήμας είναι τρεις φορές Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών.
 • 1896: Ο Σπύρος Λούης γίνεται ο πρώτος σύγχρονος νικητής του Ολυμπιακού Μαραθωνίου.
 • Ο Πιέτρο Μενέα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1980.
 • Νίκος Γκάλης (μπάσκετ) – Πρώτος σκόρερ της Ελλάδας όλων των εποχών. Το πιο σημαντικό, ήταν ο καταλύτης για μια μπασκετική τρέλα που μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα από τα πιο κυρίαρχα μπασκετικά έθνη στον κόσμο.

Αθλητικά trivia από την Ελλάδα

 • Η Ελλάδα είναι μία από τις δύο μόνο χώρες που έχουν αγωνιστεί σε όλους τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 • Η Ελλάδα ήρθε στη δεύτερη θέση στον πίνακα μεταλλίων στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, με δέκα χρυσά μετάλλια, ένα λιγότερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Για παράδειγμα, ο Πιτ Σάμπρας και ο Μαρκ Φιλιππούσης είναι δύο επιτυχημένοι τενίστες με ελληνική καταγωγή.
 • Η ομάδα ράγκμπι της Ελλάδας προκρίθηκε για το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι Λιγκ, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αγγλία το 2021.

Συμμετοχή της Ελλάδας σε σημαντικές εκδηλώσεις

 • Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα αγωνιστεί η Ελλάδα.
 • Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα αγωνιστεί η Ελλάδα.
 • Η Ελλάδα αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.