Κατασκευή γηπέδου τένις

Γήπεδο τέννις

Η επιφάνεια παιχνιδιού είναι απαραίτητη για την αναπήδηση και την απορρόφηση της μπάλας του τένις. Από την αρχική προετοιμασία του χώρου μέχρι την τελική κάλυψη και τοποθέτηση εξοπλισμού, η Sports Solutions θα διαχειριστεί όλες τις πτυχές της κατασκευής ενός γηπέδου τένις. Αυτό το γήπεδο είναι κατασκευασμένο με αυστηρά πρότυπα που εξασφαλίζουν ένα ασφαλές και ποιοτικό παιχνίδι για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές.

Προετοιμασία χώρου

Το πρώτο βήμα για την κατασκευή ενός γηπέδου τένις είναι η εύρεση ενός κατάλληλου σημείου και η προετοιμασία της επιφάνειας που θα επιτρέψει την εγκατάσταση του δαπέδου στο δεύτερο στάδιο. Λαμβάνοντας υπόψη την ομαλότητα της επιφάνειας και τον διαθέσιμο χώρο για να φιλοξενήσει το γήπεδο είναι απαραίτητο. Ο χώρος παιχνιδιού ενός γηπέδου τένις έχει μήκος 23,77 μέτρα και πλάτος 10,97 μέτρα. Ωστόσο, το γήπεδο απαιτεί περισσότερο χώρο γύρω από την περίμετρό του. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, οι μικρότερες επιτρεπόμενες διαστάσεις είναι 36,57 μέτρα μήκος και 18,27 μέτρα πλάτος. Είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τον προσανατολισμό του χωραφιού σας κατά τη διευθέτηση του χώρου. Οι δύο άξονες μήκους έχουν προσανατολισμό βόρεια και νότια.

Κατασκευή της αγωνιστικής επιφάνειας

Στη συνέχεια, επιλέξτε το δάπεδο για εγκατάσταση. Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές για γήπεδα τένις:

Επιφάνεια εδάφους: Αυτή η ακριβή επιλογή έχει υψηλό κύρος αλλά απαιτεί πολλή συντήρηση. Πηλός ονομάζεται το χώμα που έχει θρυμματιστεί τούβλα και κεραμίδια. Το Clay είναι ένα τεχνικό και άνετο παιχνίδι που βλέπουμε συχνά σε διεθνή τουρνουά όπως το Roland Garros στο Παρίσι. Τα χωμάτινα γήπεδα έχουν ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό: η μπάλα επιβραδύνεται, γεγονός που οδηγεί σε μεγαλύτερη διάρκεια πόντων. Είναι, ωστόσο, η πιο δαπανηρή επιλογή για κατασκευή γιατί απαιτεί πολλά στρώματα υλικών για την αποστράγγιση του νερού, τη διατήρηση της υγρασίας και την εξασφάλιση ομοιογένειας στην επιφάνεια. Είναι επίσης πολύπλοκο και δαπανηρό γιατί το έδαφος πρέπει πάντα να είναι ενυδατωμένο για να διατηρείται υγρό και στρωμένο.

Χόρτο: Το χαλί είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για τους ερασιτεχνικούς συλλόγους τένις λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων του. Προσφέρει αγωνιστική επιφάνεια με υψηλή αντικραδασμική προστασία συγκρίσιμη με το έδαφος. Είναι εύκολο στη συντήρηση, αφαιρώντας την άμμο, αντικαθιστώντας το με καινούργιο και αλλάζοντας το χαλί ανάλογα με τις ανάγκες. Ο χλοοτάπητας είναι ανθεκτικός και μακράς διαρκείας, ακόμα και μετά από ώρες καθημερινού παιχνιδιού. Η χαμηλή αναπήδηση των γηπέδων από συνθετικό χλοοτάπητα τα καθιστά ανταγωνιστικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σταθερά.

Πράσινα: Το δάπεδο σκληρού γηπέδου είναι συνήθως κατασκευασμένο από στρώματα πυριτίου και συνθετικής ρητίνης πάνω από σκυρόδεμα ή άσφαλτο. Είναι μια οικονομικά βιώσιμη επιλογή με σημαντικές βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν σε θέση να παρέχει επαρκή απορρόφηση κραδασμών στο παρελθόν. Ωστόσο, οι νέες τεχνολογίες με καουτσούκ και κυλίνδρους απόσβεσης έχουν βελτιώσει σημαντικά την απόδοσή τους. Το ακρυλικό δάπεδο έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλού κόστους και της ευκολίας συντήρησης. Έχει επίσης αντιολισθητικό και υψηλή ελαστικότητα. Αυτά τα δάπεδα επιτρέπουν επίσης εξαιρετική ταχύτητα μπάλας, γι’ αυτό και είναι γρήγορα. Το ματς κόβει την ανάσα. Το OPEN στις ΗΠΑ και το OPEN στην Αυστραλία είναι δύο από τα πιο δημοφιλή τουρνουά στα πιο πράσινα γήπεδα.

Τελικές εργασίες

Η τελική εργασία γίνεται μετά την επέμβαση στο χώρο και την επίστρωση του υλικού στην αγωνιστική επιφάνεια. Οι τελευταίες εργασίες περιλαμβάνουν την τοποθέτηση διχτυών, τη χάραξη γραμμών και τον φωτισμό του γηπέδου.

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε με όλες τις απορίες σας και να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσφορά με βάση τις ανάγκες του χώρου.