Μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θεωρούνται ως το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως, με την πλειοψηφία των αγωνιζομένων να συμμετέχουν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται δύο φορές κάθε τέσσερα χρόνια, μία το καλοκαίρι και το χειμώνα. Πολλές επιτροπές διοικούν αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο βαρόνος Pierre de Coubertin ίδρυσε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. είναι ένας κυβερνητικός οργανισμός που επιβλέπει όλες τις πτυχές των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είναι επιφορτισμένη με την επιλογή της διοργανώτριας πόλης για όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή η οργάνωση είναι επίσης υπεύθυνη για την οργάνωση των οικονομικών πόρων των Ολυμπιακών Αγώνων. Διάφορα σύμβολα και παραδόσεις σηματοδοτούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα χρυσά, ασημένια ή χάλκινα μετάλλια απονέμονται στους νικητές του παιχνιδιού.
Προέλευση Ολυμπιακών Αγώνων:
Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Όταν η Ρώμη εισέβαλε στην Ελλάδα, έχασε τη δημοτικότητά της. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονταν στην Ολυμπία, ενώ οι Αγώνες Πύθωνα στους Δελφούς. Παρόμοιες γιορτές γιορτάζονταν σε πόλεις όπως η Ρώμη, η Νάπολη και η Αλεξάνδρεια. Γεννήθηκαν μεταξύ 6 Αυγούστου και 19 Σεπτεμβρίου και είχαν σημαντική θέση στον ελληνικό πολιτισμό. Παραδοσιακά γιορτάζονταν στην Ολυμπία στην πόλη της Ήλιδας προς τιμήν του Δία.
Η πάλη και το πένταθλο εισήχθησαν για πρώτη φορά στην αρχαιότητα. Ο διαγωνισμός ήταν μεταξύ όλων των παικτών σε πέντε αγωνίσματα: το άλμα εις μήκος, τη δισκοβολία, τον πεζόδρομο, την πάλη και τον ακοντισμό.
Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ήταν επαγγελματίες που είχαν εκπαιδευτεί με πλήρη απασχόληση για τις εκδηλώσεις. Σε πολλά φεστιβάλ, αυτοί οι αθλητές βραβεύτηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά και συχνά λάμβαναν σημαντικές ανταμοιβές από τις πόλεις τους. Οι αγώνες δεν επιτρεπόταν να διαγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αρχαιότητα. Αντίθετα, μπορούσαν να αγωνιστούν μόνο σε τοπικά τουρνουά που διεξάγονταν σε λίγα μέρη.
Εμπλεκόμενος Οργανισμός:
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είναι το διοικητικό όργανο των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι επιφορτισμένοι με τη διασφάλιση της τακτικής διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Ποτέ δεν εκχωρούν την εξουσία τους σε μια επιτροπή και δεν λαμβάνουν ποτέ εντολές από καμία κυβέρνηση ή κανέναν που θα έθεταν σε κίνδυνο την ανεξαρτησία τους.
Πρόκειται για μια μόνιμη οργάνωση της οποίας τα μέλη εκλέγονται. Τα περισσότερα από τα 115 μέλη θα συνταξιοδοτηθούν μετά από οκτώ χρόνια υπηρεσίας και η θέση τους θα ανανεωθεί. Οργάνωση. Εάν κάποιο από αυτά τα μέλη συμπληρώσει την ηλικία των 70 ετών,
Η ΔΟΕ επιλέγει τον πρόεδρο για οκταετή θητεία. Ο ίδιος πρόεδρος μπορεί να επανεκλεγεί μετά από οκτώ χρόνια ή ο πρόεδρος μπορεί να αντικατασταθεί. Η διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συνεδριάζει μία φορά το χρόνο και απαιτείται να παρευρεθεί το ένα τρίτο των μελών της επιτροπής.
Οι παίκτες τιμούνται με βραβεία:
Στους παίκτες δίνονται τρία διαφορετικά είδη βραβείων. Ανάλογα με τις επιδόσεις τους, θα λάβουν ένα χρυσό, ασημένιο ή χάλκινο μετάλλιο. Συλλογικά συμβολίζουν μια χώρα και εμφανίζεται η σημαία της χώρας της οποίας ο παίκτης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα αθλητικό γεγονός όπου συμμετέχουν άνθρωποι πολλών θρησκειών και κάστες και συγκεντρώνονται σε μια τοποθεσία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες προσφέρουν τόσο στους αθλητές όσο και στους θεατές μεγάλη ψυχαγωγία και οι παίκτες κάνουν πολύ χρόνο εξάσκησης για να κερδίσουν αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.